Wanneer is een 70/100v speaker handig om te gebruiken?

0 Comments

70/100v speakers zijn versterkers, waarvan de uitgangsvoltage is verhoogd. Hierdoor is het niet mogelijk om normale speakers aan te sluiten. Het is dus heel belangrijk dat de speakers ook echt geschikt zijn voor 70/100v. Uiteindelijk is een 70/100v speaker in feite niets anders dan een passieve speaker. Het enige verschil is dat er bij een 70/100v speaker zit er een transformator ingebouwd die het voltage omzet naar een normale voltage voor de speaker. In de meeste gevallen zal je niet snel gebruik maken van 70/100v, maar in grote ruimtes zal je juist wel snel gebruik gaan maken van 70/100v speakers.

Grote bijeenkomsten in zalen

Je maakt gebruik van 70/100v speakers wanneer je bijeenkomsten hebt in grote zalen. Je kan namelijk meerdere speakers op parallel aansluiten, die grote afstanden kunnen overbruggen zonder dat de geluidskwaliteit wordt aangetast.

Door gebruik te maken van 70/100v speakers is het dus mogelijk om door de gehele zaal duidelijk jouw stem te laten horen zodat iedereen weet waar je het over hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van 70/100v speakers in hele grote collegezalen in schoolgebouwen. Meestal zijn collegezalen redelijk groot en wordt het moeilijk voor de leerlingen om de docenten te horen. Met dank aan de speakers zal dat dus geen probleem meer zijn. 

Achtergrondmuziek in grote ruimtes 

70/100v speakers van thenextshop kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld leuke of rustige achtergrondmuziek. Veel schoolgebouwen en kantoren maken gebruik van achtergrondmuziek door de gangen en de 70/100v speakers dragen bij aan een goede geluidskwaliteit. Doordat de speakers parallel aangesloten kunnen worden, kun je door het gehele gebouw de achtergrondmuziek horen.

Daarnaast kan de 70/100v speaker ook gebruikt worden voor hele belangrijke omroepen in schoolgebouwen. Op die manier krijgen de studenten en docenten het bericht helder te horen, waar zij zich ook maar mogen bevinden op dat moment, en zullen zij nooit meer een hele belangrijke mededeling missen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *